Politsei tuvastas lastelt noaähvardusel raha pomminud isiku

Copy
Juhtumi suhtes käib kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ähvardamist.
Juhtumi suhtes käib kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb ähvardamist. Foto: Ants Liigus

Kaks nädalat tagasi püüdis tundmatu neiu Pärnu kesklinnas üheksa- ja kümneaastaselt tüdrukult raha saada.

26. augustil kella 16 paiku tuli Pärnu jõe ääres Jaansoni raja ääres kaskede vahel kiikunud tüdrukute juurde pikajuukseline neiu, kes neilt noaähvardusel raha nõudis. Saanud vastuseks, et raha ei ole, küsis pommija laste kotte. Kinokülastuseks aega parajaks teinud tüdrukutel õnnestus minema joosta ja helistada vanematele, kes teost häirekeskusele teada andsid. Pärnu Postimees kirjutas juhtunust 28. augustil loos "Kas nägite? Alaealistelt pommiti külmrelvaga ähvardades raha".

Politsei tegi alaealise ähvardaja kindlaks sündmuspaiga lähikonna turvakaamerate abil ja algatas kriminaalmenetluse. "Praeguseks on alustatud kriminaalmenetlust röövimiskatse osas ja meie eesmärk on uurimise käigus selgitada välja, mis täpselt juhtus ja mis põhjusel sündmus aset leidis," sedastas Pärnu politseijaoskonna menetlusgrupi juht Anna Kristiina Lätt. 

Võõra vallasasja äravõtmise eest selle ebaseadusliku omastamise eesmärgil, kui see on toime pandud vägivallaga, karistatakse kahe- kuni kümneaastase vangistusega.

Tagasi üles