Loomakliinik “reserveeris” avalikud parkimiskohad oma klientidele (1)

Copy
Loomakliinik PetCity paigaldas Põhja tänaval avalike parkimiskohtade juurde sildid, mis annavad teada, et seal pargivad nende kliendid.
Loomakliinik PetCity paigaldas Põhja tänaval avalike parkimiskohtade juurde sildid, mis annavad teada, et seal pargivad nende kliendid. Foto: Eno-Gerrit Link

Suvepealinna südamesse Pärnu Keskuse seintele kinnitatud infotahvlid “Siin pargivad PetCity kliiniku kliendid” on tekitanud linlastes küsimuse, kas kevadel tasulise parkimise ala laiendanud Pärnu ametivõimud on hakanud linnatänavail asuvaid avalikke parkimiskohti ettevõtjatele müüma või jagama.

Pärnu Keskuse Põhja tänava poolsele küljele, kus maja kõrval on siniste joontega tähistatud linna tasulised parkimiskohad, kinnitati hiljuti sildid, mis viitavad, et kaks neist on mõeldud loomakliiniku klientidele. Paar autokohta loomakliiniku ukse taga poleks ju midagi imelikku: nii nagu iga suurema kaubakeskuse sissepääsu või meditsiiniasutuste juures on märgitud invaliidide või perekohad, ei paneks ukse alla toodud loomakliiniku külastajate parkimiskohad ilmselt kedagi kulmu kergitama, sest kesklinna autokohad on suurema osa päevast hõivatud, ent need asuvad maal, mis ei kuulu ei kliinikule ega kaubanduskeskusele.

Nii on üsna tavaline vaatepilt, et samal ajal kui kõik sel tänavalõigul asuvad linna tasulise ala parkimiskohad on hõivatud, on loomakliiniku siltidega taskutest kas üks või mõlemad tühjad.

See tekitab küsimuse: kas linnavalitsus on asunud avalikke parkimiskohtadega äri tegema ja kas samasugust hüve saaksid kasutada oma ukse all teisedki ettevõtjad, kelle lähiümbruses napib vabu parkimiskohti?

Tagasi üles