Kihnlased ennustasid mihklipäeval ilma ja imetlesid tekke

Copy
Kihnu muuseumil olid pärandtehnoloogide kudumite väljapanekuks esimest korda kasutada vitriinkapid, mis jõudsid saarele, kui Pärnust Lootsi tornist kolisid välja mereinstituudi kalateadlased ja õnneliku juhuse läbi jõudis Kihnu muuseumi küsimus, ehk on neil neid täispuidust vitriinkappe vaja. Loomulikult oli vaja!
Kihnu muuseumil olid pärandtehnoloogide kudumite väljapanekuks esimest korda kasutada vitriinkapid, mis jõudsid saarele, kui Pärnust Lootsi tornist kolisid välja mereinstituudi kalateadlased ja õnneliku juhuse läbi jõudis Kihnu muuseumi küsimus, ehk on neil neid täispuidust vitriinkappe vaja. Loomulikult oli vaja! Foto: Silvia Soide

Kihnu muuseumis tähistasid kihnlased mihklipäeva, 29. septembrit näituse avamise, ilmaennustamise, pillimängu ja rahvakalendri kombe järgi lambaliha söömisega.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tekstiilieriala tudengite loometöödest koostatud näitusel "Mihklipäeva külaskäik" on villaste kinnaste ja sukkade kõrval kangastelgedel kootud tekid, millest pulmateki autor on saarel tuntud ettevõtja ja pereema Käthlin Palu, kes õpib pärandtehnoloogiat akadeemia kolmandal kursusel.

"Kihnus ei ole pulmatekke kunagi tehtud, minu töö põhineb Eesti vabaõhumuuseumi originaalil, aga selle taga on lugu, kuidas ma otsisin muuseumi esemete juurest tuttavaid nimesid, et mingi seos oleks, ja leidsingi perekondliku seose oma ämma kaudu, kelle tädi oli selle kunagi andnud vabaõhumuuseumi korjajale," seletas Palu.

Tagasi üles