Pärnu loodab linnarahva toel püsilillepeenraid rajada

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaasa park.
Vaasa park. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavu kevadel on Pärnu linnas plaan rajada kuue suvelillepeenra asemele püsilillepeenrad ja linnavalitsus ootab linnaelanikke selles kampaanias kaasa lööma.

„Ootame, et pärnakatest aiandushuvilised tooksid kevadiste aiatööde käigus peenarde rajamisel üle või aias kasutuseta jäänud taimed ja põõsad püsilillepeenarde rajamiseks linnale,“ tutvustas linnaaednik Piret Unn kampaania sisu.
 
Aiatöödel üle või kasutuseta jäänud taimi ootab linnavalitsus 7. ja 14. mail 8-17 linnavalitsuse ja perearstikeskuse vahel paiknevasse sisehoovi, kuhu on paigaldatud selleks sobiv käru.

Taimed peaksid olema pakendatud nii, et juuri ümbritseks niiske muld. Linnaaednik soovitab taimed pakendada niiskesse paberisse, mida võiks omakorda ümbritseda kile. Samuti on oluline, et taimele oleks lisatud info taime sordi, kõrguse ja õie värvuse kohta.

„Suvelilled soovime asendada püsililledega Munamäe pargis, Tervise Paradiisi kõrval Side tänaval, Keskväljakul Vaasa pargis ning Kuninga tänava põhikooli ees. Kui saame kokku ühe peenra jao taimi, teemegi linna sellise niinimetatud kodaniku peenra,“ tutvustas Unn ees ootavaid uuendusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles