Seminaril kõneldakse lapsest lähtuvast kasvatusest

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel toimub Tammsaare lasteaias Pärnu koolieelsete lasteasutuste õpetajatele ja juhtidele mõeldud seminar “Lapsest lähtuv kasvatus”.

Lapsest lähtuva kasvatuse teooriat tutvustab seminaril samanimelise raamatu üks autoritest, Tallinna pedagoogilise seminari ja Tallinna ülikooli lektor Maarika Pukk.

Puki teatel on raamat „Lapsest lähtuv kasvatus” kasvatusteadusliku teooriaga põimitud lugu ligi 20aastasest koostööst Tampere ülikooli professori ja Turu ülikooli dotsendi Jarmo Kinosega.

“Lapsest lähtuva kasvatuse seminaril püüame koos Kinose ja Soome õpetajatega väärtustada lapsepõlve olulisust kiiresti muutuvas Eestis. Oluline teema on muutuste vajalikkus alushariduses. Rõhutame, et lapsest lähtuv pedagoogika eeldab tegevuskultuuri arendamist, muutumist lasteaias vastavalt muutustele ühiskonnas. Lapsest lähtuv pedagoogika on üks mooduseid lisada kodanike aktiivsust ja mõju oma elule ning keskkonnale,” tutvustas Pukk seminari sisu.

Seminarile on oodatud kõik lasteaiatöötajad, kuna lapsest lähtuva kasvatuse üks tingimusi on ühtse vastutuse põhimõte.

“Kindlasti oleks lapsest lähtuva kasvatuse seisukohalt oluline ka lapsevanemate osalus ja nende teadlikkus riiklikust raamõppekavast,” leidis Pukk.

Seminaril esinevad ettekannetega haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaekspert Tiina Peterson, lapsest lähtuva kasvatuse teooriast kõnelevad Maarika Pukk ja Jarmo Kinos.

Pukk toob oma ettekandes muu hulgas näiteid lapsest lähtuvatest projektidest. Tegevuskultuuri arendamise võimalustest ja lapsest lähtuvast kasvatusest erivajadustega laste puhul räägivad Malmi kooli eripedagoogid Sirkku Kinos ja Anna-Kaisa Selinummi.

Eesti lasteaednike liidu ja haridus- ja teadusministeeriumi “Lapsest lähtuva kasvatuse” seminarid toimuvad peale Pärnu Tallinnas, Tartus ja Rakveres.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles