Kadrid juhivad tähelepanu laste probleemidele

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga laps vajab hoolt ja kaitset.
Iga laps vajab hoolt ja kaitset. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Naiskogu Kadri ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmed on lastekaitsepäeval, 1. juunil väljas viie linna tänavatel ning keskväljakutel, et juhtida tähelepanu lastele ja nende vajadustele, Pärnu Kadrid tegutsevad Port Arturi juures.

Nii ollakse peale Pärnu veel Tallinna, Tartu, Rakvere ja Valga tänavail. Jagatakse lendlehti, õhupalle ja magusaid suupisteid.

„Lastekaitsepäev on kindlasti pidupäev, aga kuidagi ei saa panna silmi kinni tõsiasja ees, et Eesti üks kõige põletavam probleem on laste vaesus,“ ütles naiskogu president Reet Laja. „Õiguskantsler Indrek Teder osutas hiljuti, et meil elab vaesusriskis või absoluutses vaesuses üle 63000 lapse.“

Laja sõnul aitavad vaid tõhusad riiklikud abinõud olukorda murrangut tuua.

Riigikogu liikme ja Kadride asepresidendi Heljo Pikhofi kinnitusel on Eesti ühiskonna suur väljakutse sündimuse tõstmine. „Oleme välja pakkunud lahendused, mis on suunatud nii laste heaolu parandamisele kui ka sellele, et Eestis sünniks rohkem lapsi. Tahame, et pered ja tulevased lapsevanemad tunnetaksid, et iga laps on oluline ja oodatud,“ rääkis Pikhof.

Naiskogu Kadri on Eesti vanim poliitiliste vaadetega naisorganisatsioon, mis tähistab tänavu detsembris 20. aastapäeva. Naiskogul on 700 liiget.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles