Kolledž alustas avalduste vastuvõttu

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Tartu ülikooli Pärnu kolledž

Selle nädala algusest 6. juulini saab esitada avaldusi Tartu ülikooli bakalaureuse-, rakenduskõrgharidus- ja magistriõppesse päevasesse õppesse astumiseks.

6. juulini saab avaldusi esitada sisseastumise infosüsteemi (SAIS) kodulehel ja 2. juulist kuni 6. juulini paberkandjal ülikooli peahoones või kolledžites kohapeal.

Vastuvõetute nimekirjad avalikustatakse 18. juulil SAISis.

2013. aastast kehtima hakkav kõrgharidusreform tänavusi sisseastujaid ei puuduta.

„Vastuvõtt Tartu ülikooli toimub tänavu samamoodi kui eelmisel aastal paremusjärjestuse alusel ning tasuta ja tasulistele õppekohtadele. Kõrgharidusreform ei mõjuta 2012. aastal sisseastuvaid üliõpilasi, kui nad lõpetavad oma õpingud nominaalajaga,” ütles Tartu ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo.

Küll toob kõrgharidusreform tõenäoliselt kaasa arvestatavad muudatused Tartu ülikooli vastuvõtu korralduses ja õppekohtades tuleval aastal.

Kuid vastuvõtutingimusi ehk infot selle kohta, milliste eksamite alusel ülikooli sisse astuda saab, reform oluliselt ei mõjuta.

„2013. aastal sisse astuda soovijad peavad arvestama asjaoluga, et juhul, kui nad kahe aasta jooksul tagasiulatuvalt on ülikooli astunud ja hiljem õpingud katkestanud, siis samale õppekavale uuesti astudes on ülikoolil õigus neilt nõuda õppekulude hüvitamist,“ selgitas Karo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles