Matkaseltskond jõudis Pärnumaale

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile jõudis Pärnumaale matkaseltskond, kes liigub läbi Eesti kulgevat 370 kilomeetri pikkust matkarada mööda.

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) kümne aastaga rajatud kuut maakonda läbiv matkarada avati pidulikult 15. juulil ja see kulgeb Lahemaa rahvuspargist Eesti-Läti piiripunktini Iklas.

Nädal tagasi Lahemaa rahvuspargist Pärnumaa poole teekonda alustanud matkalised läbiva kogu raja kümne päevaga ja seda nii jalgsi, ratta, ATV, hobuse kui lodjaga.

Eilne 35kilomeetrine matkapäev algas jalgratastel Viljandimaalt Soomaa looduskeskusest. Lõunatati Pärnumaal Saarde vallas kaunis Pertlimetsa lõkkekohas ja õhtuks jõuti Kopra taresse, kus saab nii katuse all kui telgis ööbida. Kopra tare metsaonn asub saarekese peal, kuhu pääseb üle väikese silla, kirjutavad matkalised oma blogis.

Eile nautisid matkateed RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, alpinist Alar Sikk, matkaekspert Tõnu Jürgenson, ultrasportlane Heleen Vennikas, arst Julia Ivanova ning filmi- ja fotomees Kristjan Kaljund, samuti laulja Gerli Padar ja fotomees Jarek Jõepera.

Täna liigub matkaseltskond läbi Kilingi-Nõmme Rae järve äärde. Homme, viimasel matkapäeval, jõutakse mere äärde Turmi randumispaika Jaagupi külas ja sealt liigutakse mööda mereäärt Iklani.

RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega, mis teevad eksimise pea võimatuks. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja -pärandist, kultuurist ja puhkamisest. Täpseid rajakaarte ja -legende saab RMK looduskeskustest ja teabepunktidest, mida on üle Eesti 26. Matkaliste liikumist saab jälgida veebilehel matkatee.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles