Pärnu lahe varujäämurdja prahtimiseks tuli üks pakkumine

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Pärnu sadam.
Talvine Pärnu sadam. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Veeteede amet sõlmis lepingu aktsiaseltsiga PKL Pärnu ja Liivi lahele järgmiseks jäämurdehooajaks varujäämurdja prahtimiseks.

Pärnu ja Liivi lahele 2012.–2013. aastal jäämurdehooajaks väljakuulutatud riigihankele varujäämurdja prahtimiseks laekus vaid üks pakkumine, mille tegi AS PKL.

AS PKLi pakkumuse jäämurdja prahiraha suurus ühe ööpäeva eest on 6450 eurot. Pakkuja ei nõudnud valmisoleku- ega mobilisatsioonitasu, varujäämurdja eest hakatakse tasuma laeva jõudmisel jäämurdetööde piirkonda.

Jäämurdetööde tegelik kogumaksumus kujuneb vastavalt laeva tööl oldud päevadele; lisandub kütusekulu, mis sõltub sadamat külastavate laevade arvust ja jääoludest. Vajaduse korral peab varujäämurdja olema valmis jõudma jäämurdetööde piirkonda ajavahemikus 20. detsembrist kuni 20. aprillini.

Plaanipäraselt teeb Pärnu ja Liivi lahel jäämurdetöid veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316. Varujäämurdja broneeritakse asenduslaevaks ettenägematute olukordade puhuks, mil EVA-316 vajab asendamist seoses teiste eriotstarbeliste ülesannetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles