Konverents kõneleb väärtuskasvatusest põhikoolis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava põhikool.
Kuninga tänava põhikool. Foto: Henn Soodla

Pärnu Kuninga tänava põhikool korraldab 28. märtsil hariduskonverentsi “Väärtuskasvatus põhikoolis”.


“See on iseenesestmõistetav, et kool korraldab üritusi, kus räägitakse hariduse sisust,” selgitab Kuninga kooli direktor Urve Krause, miks tema juhitav asutus teist aastat järjest hariduskonverentsi korraldab. “Kool tunnetab kõige paremini päevaprobleeme, lapsevanemate ja laste ootusi, tulevikusuundumusi.”



Kell 10 algavat konverentsi juhatab koolinõustaja Ene-Mall Vernik-Tuubel, kelle ütlust mööda on Eestis teisigi koole, kes võiksid konverentse korraldada, ometi pole nad seda teinud. “Kuninga koolil on arusaam, kuhu kool liigub,” tunnustab ta.   



Konverentsi avakõnes räägib EELK peapiiskop Andres Põder eluväärtustest.



Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna juhataja Tiina Kivirand jätkab teemal “Väärtused üldhariduse arengus” ja ministeeriumi välishindamisosakonna juhataja Kadri Peterson “Väärtustega sisehindamises”.



Pedagoogikaprofessor Viive-Riina Ruus selgitab oma ettekandes, milliseid väärtusi kannab Eesti riiklik põhikooli õppekava. Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi direktor Kersti Nigesen kõneleb pere ja kooli tõekspidamiste ühtsusest kui hea kasvatuse eeldusest.



“Väärtused ja kohalik omavalitsus” on teema, mida jagab kuulajatega Toomas Takkis, Kuressaare gümnaasiumi direktor ja linnavolikogu esimees. Jaan Seim Stockholmi Eesti koolist aga võtab kõnelda väärtustest Rootsi koolis.



Pärastlõuna on diskussioonide päralt. Konverentsil osalejate arutelusid juhatavad Raeküla gümnaasiumi direktor Liilia Oberg, Kuninga tänava põhikooli direktor Urve Krause, Kesklinna lasteaia juhataja Maire Lulla, Kuninga tänava põhikooli hoolekogu liige Jaak Martinson, Saaremaa ühisgümnaasiumi direktor Viljar Aro, Sütevaka humanitaargümnaasiumi direktor Andres Laanemets, Pärnu linnavalitsuse haridusnõunik Katrin Uutsalu ja Hugo Treffneri gümnaasiumi direktori asetäitja õppetöö alal Aime Punga.



Möödunud aastal räägiti Kuninga kooli konverentsil “Põhikool – hariduse kindel põhi” põhikooli olemusest, tähtsusest ja sellest, mida peab põhikool eluks andma.



Konverentsi materjalidega saab tutvuda www.kuninga.parnu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles