Austraalias astus kohtu ette eestlastelt raha välja pressinud mees

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalias astus laupäeval kohtu ette kahelt Eesti kodanikult raha välja pressimises süüdistatav mees, varem on sama kriminaalasja raames süüdistuse saanud kolm meest, kirjutab Herald Sun.

Prokuratuur süüdistab 28aastast meest koos kolme kaaslasega firma loomises, mis reklaamis internetis Ida-Euroopa elanikele töötamisvõimalust Austraalias. Kaks meest Eestist reageerisid internetikuulutusele ja sõitsid Perthi tööle. Kohapeal võtsid firma loonud austraallased meestelt ära passid ja sundisid neid loovutama oma pangakontode andmed.

Süüdistuse järgi ähvardasid neli kurjategijat kaht eestlast korduvalt ja nõudsid neilt raha.

Laupäeval kohtu ette astunud 28aastane mees sai süüdistuse kahes ähvardamise episoodis. Ta peab järgmine kord Perthis kohtu ette astuma 19. novembril.

Varem on sama kriminaalasja raames saanud süüdistuse kolm Austraalia kodanikku. Kolm süüdistatavat meest peavad järgmine kord kohtu ette ilmuma jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles