Valime aasta küla, sädeinimese ja tegusa maanoore

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa Kodukant ärgitab eraisikuid, asutusi ja organisatsioone osalema aasta küla, sädeinimese ja tegusa maanoore valimisel, kandidaatide esitamise tähtaeg on 30. november.

Aasta küla aunimetuse pälvija selgitab MTÜ Pärnumaa Kodukant kümnendat korda, mullu oli see Häädemeeste valla Kabli küla. Kandidaat võib olla külade piirkondki, kuid peatähtis on tulemus külaelu terviklikul arendamisel.

Aasta sädeinimest valib Kodukant samuti kümnendat korda, eelmisel aastal tunnustati selle tiitliga arenduskonsultant Krista Habakukke. Peatähtis on innustav kaasaaitamine maa- ja külaelu arendamisele.

Tegusa maanoore aunimetust antakse välja 2007. aastast, mullu nimetas Pärnumaa Kodukant selleks Surju valla Saunametsa küla hakkaja elaniku Liina Tammese. Põhimõte on, et kandidaat oleks 14–22aastane, lööks aktiivselt kaasa kodukoha kogukonnapõhistes ettevõtmistes ja annaks eakaaslastele sellega eeskuju.

Kandidaatide esitajatel on kirjaliku ettepaneku koostamise eel kasulik lugeda konkursi statuuti, mille leiab Pärnumaa Kodukandi kodulehelt, või helistada Estelle Lillakule.

Nominendid ja laureaadid palub Pärnumaa Kodukant jõulukuus tänuvastuvõtule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles