Pärnu laste tööd rändavad Veliki Novgorodi hansapäevadele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuueaastane Fiono Koso Pärnu Tammsaare lasteaiast saatis konkursile töö „Mõnus päev rannas“.
Kuueaastane Fiono Koso Pärnu Tammsaare lasteaiast saatis konkursile töö „Mõnus päev rannas“. Foto: Fiono Koso

Pärnu linnavalitsus kinnitas kunstikonkursi „Suur hansatee“ tulemused ja valis välja 30 parimat tööd, mis esindavad Pärnut 29. rahvusvahelistel hansapäevadel Venemaal Veliki Novgorodis.


Tänavu rahvusvahelisi hansapäevi korraldava Veliki Novgorodi välja kuulutatud kunstikonkursi „Suur hansatee“ üldteema on hansalinnade tänapäevane ja ajalooline nägu. Konkursi sihtgrupp oli Pärnu linna ja maakonna lapsed ning noored vanuses 5-17 aastat. Konkurss kestis 26. jaanuarist 13. märtsini.



Kunstikonkursi alateemad, mis paberil kajastust leidsid, olid "Pärnu legendid", "15. sajandi Pärnu linnakodanik", "Laevad Pärnu sadamas", "Kindluslinn Pärnu", "Hansalinn Pärnu 21. sajandil", "Minu lemmikpaik Pärnus" ning "Pärnus muudaksin ma …".



Võistlusele laekus 280 tööd. Osa võttis kaks lasteaeda ning 13 kooli Pärnu linnast ja maakonnast.



5-7aastaste vanuserühmas hinnati parimateks Janely Adams Pärnu ühisgümnaasiumist tööga „Laevad Pärnu sadamas“, Anneli Mihkelsoo lasteaiast Pillerpall tööga „Pärnul ja Eestil on sünnipäev“ ja Artur Anikiitšuk Pärnu Kunstide majast tööga „Minu lemmikpaik Pärnus“.



8-13aastaste vanusekategoorias valiti parimateks Arto Marfin ühisgümnaasiumist tööga „Laevad Pärnu sadamas“, Elina Suut Kunstide majast tööga „15. sajandi Pärnu linnakodanik“ ja Kätlin Puzanov ühisgümnaasiumist tööga „Minu armas kodulinn Pärnu“.



14-17aastaste arvestuses olid parimad Agnes Jürison Kunstide majast tööga „15. sajandi Pärnu sadam“, Pamela Sume Kunstide majast tööga „Hansalinn Pärnu 21. sajandil“ ning Karolin Kaup ühisgümnaasiumist tööga „Hansakaubandus igal ajal“.



Tööd, mis esindavad Pärnu linna Veliki Novgorodi hansapäevadel, on ära toodud Pärnu kodulehel www.parnu.ee rubriigis "Omavalitsus - konkursid".



Teisi töid saab vaadata 26.-28. juunini toimuvatel Pärnu hansapäevadel Munamäe lastelinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles