Ahti Kõo: uurimise venimine segab taastusravila juhtimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo.
Pärnu linnavolikogu esimees Ahti Kõo. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavolikogu esimehe ja taastusravikeskuse Estonia nõukogu juhi Ahti Kõo kinnitusel on ettevõtte juhtimisel tekkinud ebamäärane olukord, sest politsei pole edastanud teavet Estonia tegevjuhile Vello Järvesalule süüks pandavate tegude kohta.


"Eelmisel nädalal oli koos Estonia nõukogu, et arutada aastaaruannet, kuid on tekkinud äärmiselt ebamäärane olukord, sest uurimistulemusest sõltub otseselt ettevõtte lõplik bilanss. Samal ajal pole Estonia nõukogule senini esitatud infot, milles ja millises ulatuses Järvesalu konkreetselt süüdistatakse," selgitas Kõo BNSile.



Kõo ütlust mööda lubas politsei mullu detsembris, et hiljemalt käesoleva aasta esimese kvartali jooksul langetatakse Järvesalu süüasjas lõplik menetlusotsus ehk saadetakse süüdistusakt kohtusse arutamiseks või lõpetatakse uurimine süüdistust esitamata. "Seni seda aga tehtud pole, olen seetõttu üsna mures," lisas Kõo.



Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Külli Kivioja sõnul ei ole Järvesalu süüasja kohtueelset menetlust juhtiv prokurör Kõole uurimise tähtaegade osas lubadusi andnud. "Selles kriminaalasjas jätkub kohtueelne menetlus ja kahtlustatavate ring laienenud ei ole. Uurimise lõpptähtaegu ei saa aga prokuratuur ennustada," ütles Kivioja BNSile.



Ahti Kõo jutu järgi on taastusravikeskuse nõukogu seisukohal, et Järvesalu jätkab oma ametis seni, kuni nõukogule on esitatud konkreetsed andmed väidetavate seadusrikkumiste kohta.



Detsembri alguses esitas prokuratuur Estonia juhile Vello Järvesalule täpsustatud kahtlustuse ettevõtte varade suures ulatuses omastamises. Pärnu Postimehe väitel pannakse Järvesalule süüks vähemalt 600 000 krooni omastamist, Estonia juht on kahtlustust eitanud ja väitnud, et ei saa sellest aru.



Politsei pidas Järvesalu kaheks päevaks kinni oktoobris. Järvesalu on Pärnu linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles