Taastusravikeskuses Sõprus oli südamenädal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Südamed.
Südamed. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eelmisel nädalal toimusid taastusravikeskuses Sõprus südamenädala üritused, mille eesmärk oli juhtida pärnakate tähelepanu vereringeelundite haiguste ennetamisele ja panna inimesi rohkem tähelepanu pöörama oma elustiilile.


Kõigil päevadel oli võimalus testida oma südame koormust ja keha vastupidavust, samuti oli võimalik mõõta kolesterooli ja veresuhkru taset organismis, teha EKG testi.



Eraldi toimusid kehalise võimekuse testid: tasakaalu-, koordinatsiooni-, osavus- ja painduvustestid. Võimalus oli proovida ka step-testi.



Huvilistele tutvustati veloergomeetri protseduuri ja soovijatel määrati kehamassi indeks.



Südamenädala raames toimus mitu südametervisele pühendatud loengut, kus lektor Ilme Rand rääkis liikumisravi mõjust südamele ja kogu organismile ning lektor Salme Siimisker südame loodusravi võimalustest.



Et selle aasta märksõna oli liikumine, toimus nädala jooksul tervisekõnde ja rattamatk. Südamenädala lõpetas tunniajane kepikõnd Rannapargis, millel osales ka Pärnu linnapea Mart Viisitamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles