Linnavalitsus teeb uue lisaeelarve projekti

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda.
Toimetulekupiiri tõstmine peaks veidi leevendama abivajajate olukorda. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärnu linnavalitsus teeb nädala lõpuks uue negatiivse lisaeelarve projekti, et see esmaspäevasel istungil kinnitada ja volikogule arutamiseks saata.


Pärast esimest lugemist oli negatiivse lisaeelarve mahuks 75 miljonit krooni. Täna otsustas koalitsiooninõukogu eelnõu muuta, kandes sinna Pärnus võimul oleva Kesk- ja Reformierakonna ettepanekud ning europrojektide omafinantseeringud.



Keskerakondlasest linnapea Mart Viisitamme sõnul soovis nende erakond, et lisaeelarves oleks arvestatud linnasaunu majandava OÜ Kümbluse täiendavate kulude ja Koidula-kooli ujula renoveerimisprojektiga.



Reformierakonna Pärnumaa arendusjuht Erki Melts ütles, et nende huviks oli säilitada Ülejõe haruraamatukogu ülalpidamiskulud aasta lõpuni, erahuvikoolide toetamine põhieelarves ette mähtud mahus ja eurotoetuste ärakasutamine.



16. aprillil toimunud volikogu istungil rääkisid reformierakondlased Jüri Lebedev ja Väino Hallikmägi, et senisest rohkem tuleks kärpida valitsemiskulusid, sealhulgas linnaametnike palku. Meltsa jutu järgi on see üks variant, kust raha saada, Viisitamme väitel palkade vähendamise ettepanekut koalitsiooninõukogus ei tehtud.



Opositsiooni ettepanekuid pidas Viisitamm nõrkadeks. “Pigem oli see üldine seisukoht. Igaüks oskab öelda, et kärbime eelarvet 200 või 300 miljoni võrra,” kommenteeris ta IRLi soovitust suurendada negatiivse lisaeelarve mahtu 125 miljoni kroonini ja muuta kulutused 2005.-2006. aasta eelarvete sarnaseks.



Sotsiaaldemokraatide ettepaneku kohta kulutada Tralli rekonstrueerimiseks ette nähtud pool miljonit vanas majas ütles Viisitamm, et esiteks seda raha eelarves enam pole ja teiseks tuleks vanasse majja investeerimist enne põhjalikult kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles