Päästjad käisid Manilaiul aitamas kaminasse kinni jäänud taksikoera

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öö otsa kaminas kannatanud taksikoer Molly ei olnud mitu tundi pärast vabaks pääsemistki vintsutustest toibunud. Pildil istub Molly oma perenaise Ülle Tamme süles.
Öö otsa kaminas kannatanud taksikoer Molly ei olnud mitu tundi pärast vabaks pääsemistki vintsutustest toibunud. Pildil istub Molly oma perenaise Ülle Tamme süles. Foto: Urmas Luik

Tõstamaa komando päästjad käisid täna hommikul Manija saarel aitamas eile hilisõhtul mänguhoos kamina soojamüüri taha hüpanud ja sinna kinni jäänud taksikoera.

Manilaiu saarevaht Ülle Tamm rääkis, et tema kaheksa-aastane taksikoer Molly mängis kella 23 paiku kassiga. Viieaastane kõuts Pätt hüppas mänguhoos kaminasse ja koer talle järele. Paraku nii õnnetult, et jäi soojamüüri vahele kinni ja ei saanud omal jõul enam sealt välja. „Taks nagu taks ikka, kes igale poole poeb. Ta hüppas üle meetrise müüri ja jäi selle taha kinni,“ seletas saarevaht.

Tamm rääkis, et algul püüdis ta kaeblikult haukuvat looma kaminast ise kätte saada, kuid see ei õnnestunud. „Mõistus oli täitsa otsas,“ lausus ta.

Et kätte oli jõudnud öö, ei hakanud Tamm kohe abi otsima ja helistas häirekeskusse alles hommikul kella 5 paiku, kui koerake oli terve öö abi järele haukunud.

„Pidasin häirekeskusega pikki läbirääkimisi ja seletasin, et nende soovitatud tööriistu mul saarelt kusagilt võtta ei ole. Lõpuks otsustasid nad saata appi Tõstamaa päästjad,“ kirjeldas Tamm.

Saarevahi jutu järgi sõitis osa saare elanikke varahommikuse paadiga mandrile ja nii ei olnud kella 6 paiku Tõstamaalt teele asunud päästjatel hommikul probleeme saarele pääsemisega.

Appi tõtanud päästjate operatsioon sujus nagu õlitatult – haamri ja heebliga eemaldati  kamina lisaõhuvõtuavast kuus kivi ja värisev taksike oligi taas vaba.

Saarevahi sõnutsi oli Molly katsumusest niivõrd läbi, et võttis pärast öiseid vintsutusi vaid suutäie sinki ja keeras ennast vestile magama.

Kamingi pääses suuremate kahjustusteta. „Kivid saab sinna tagasi panna ja korras ta ongi,“ lisas Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles