Novgorodi taevasse tõusid Eesti lipuvärvides õhupallid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõputseremoonial võisid istuda ainult eriti tähtsad isikud: kuberner,
Novgorodi ja Lüübeki linnapea. Pärnu abilinnapea nii tähtis isik ei olnud
ja seisis koos ülejäänud delegatsiooniga.
Lõputseremoonial võisid istuda ainult eriti tähtsad isikud: kuberner, Novgorodi ja Lüübeki linnapea. Pärnu abilinnapea nii tähtis isik ei olnud ja seisis koos ülejäänud delegatsiooniga. Foto: Teet Roosaar

Novgorodi taevasse tõusid 29. rahvusvaheliste hansapäevade lõppedes Eesti ja Venemaa lipuvärvides õhupallid, Pärnu abilinnapea Jane Mets sai koduteele kaasa hansaliikumise lipu.

Lenini kuju taustal seisnud sinimustvalged õhupallid päästeti valla pärast seda, kui Mets oli novgorodlasi hansapäevade eest tänanud ja 30. rahvusvaheliste hansapäevade korraldamise Pärnu kanda võtnud. Kolm päeva üritusi, mida aitasid teiste seas sisustada Pärnu, Tallinna, Tartu, Viljandi ja Narva delegatsioon, olid lõppenud.

Pärnu rahvatansurühm Tuurit-Tuurit hoidis meeleolu üleval veel lõputseremoonia rongkäiguski, tantsides kogu mitme kilomeetri pikkuse tee. Tänavaid palistanud novgorodlased tervitasid Olavi Kõrre pillimängu taustal tantsu löövaid pärnakaid ja soovisid koos meie delegatsiooni liikmetega pilti teha.

Tuurit-Tuuriti tantsijatega pilti teinud kaks neiut teadsid meie mehi lausa nimepidi, sest nende nimed olid tantsurühma internetiküljelt meelde jäänud. Rahvatantsijad ei osanud sellist kuulsust kodust kaugel muidugi oodata.

Pärnakad kinkisid tänavate ääres seisnud inimestele õhupalle ja postkaarte, kutsudes neid järgmisel suvel hansapäevadele. Vähemalt Pärnu nimi jäi nendel päevadel küll kõlama ja seda teadis iga inimene, kus järgmised hansapäevad toimuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles