14aastane poiss vigastas rannaelevandi juures varbaid

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavalitsus kavatseb ohtlikuks muutunud rannaelevandi piirata lintidega.
Pärnu linnavalitsus kavatseb ohtlikuks muutunud rannaelevandi piirata lintidega. Foto: Urmas Luik

Pärnu rannas ujuma läinud 14aastane Tavo lõikas elevandikujulise liumäe juures kaks varvast kondini läbi, linnavalitsus kavatseb atraktsiooni lintidega piirata.

Eile kella 18 paiku jätsid kolm ujuma läinud poissi jalgrattad elevandi juurde ja jooksid vette. Järsku avastas üks neist, et vesi on verine ja sõbra vasaku jala varbad on viga saanud.

Tavo helistas kell 18.10 emale ja palus tal kiiresti randa sõita. “Mul on kaks varvast kusagilt katki, verd on hästi palju,” meenutas Piret Saaremägi poja sõnu. Ema viis poja Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonda.

Haiglas tuvastati Tavol neljanda ja viienda varba lõikehaav. Kondini välja ulatuvat haava kõrvetati, et verejooks lakkaks, ja õmmeldi kinni.

Järjekorras oodates helistas Saaremägi politseisse ja küsis, kuhu ta peaks pöörduma, et elevant edasiste õnnetuste vältimiseks lintidega piirataks. Saaremägi sõnade järgi soovitanud telefonile vastanud naine tal esmalt linnavalitsuse poole pöörduda ja kui Saaremägi tegi ettepaneku kohe rannavalvet informeerida, öelnud politseinik, et ta ei saa neid kätte.

Täna hommikul läks Saaremägi linnavalitsusse. “Eeldasin, et politsei annab info edasi, aga infolaud ja majandusosakonna juhataja Mait Talvoja ei teadnud sellest midagi. Talvoja lubas, et elevant viiakse minema,” kõneles Saaremägi.

Seejärel läksid linnaametnikud Sigrid Kasemets ja Ago Raudsepp randa, et elevandi ohtlikkust uurida. Talvoja ja rannavalvurite jutu järgi ei leidnud nad midagi, mis sellise haava võiks tekitada.

Kella 11 ajal oli veepiirist paari meetri kaugusel vees asuv atraktsioon veel lintidega piiramata. Rannas valvava OÜ Articardi vahetusevanema Maksim Rõbaltšenko ütlust mööda pole neile korraldust elevant lintidega piirata antud, pealegi poleks lintide elevandi külge sidumisest kasu.

Talvoja ütles, et elevant piiratakse lintidega, kuid ära teda veel ei viida. Kui veetase alaneb, kavatsevad linnaametnikud elevanti veel kord uurida, et selle ohtlikkust hinnata.

Pikemalt homses Pärnu Postimehest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles