Tori hobusekasvandusest lahkusid vennad Kallasted

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori hobusekasvandus.
Tori hobusekasvandus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Tori hobusekasvandus lõpetas töölepingu hobuste ratsastaja, tegevsportlase ja ratsasporditreeneri Andrus Kallastega ning veidi hiljem vabastas ettevõtte juhataja Imre Sams ametist kasvanduses üheksa aastat töötanud tegevjuhi Jaanus Kallaste.



Tori hobusekasvanduse juhataja Imre Sams oli kommentaare jagades napisõnaline, öeldes vaid, et vendadel Kallastetel on oma firmad, mis tegutsevad samas valdkonnas kui Tori hobusekasvandus, ja nad lahkusid tegelema enda äridega.



Sams märkis, et Andrus Kallaste asemele on tööle võetud uus ratsastaja-treener ning kõik Toris treenivad ratsasportlased saavad talli juures edasi treenida. “Tegevjuhi tööd teen ma praegu ise,” lisas Sams



Jaanus Kallaste ei tahtnud oma lahkumist tegevjuhi kohalt kommenteerida, öeldes, et kuivõrd ta enam kasvanduses ei tööta, on õige mees Tori hobusekasvanduse asjust kõnelema Sams.



“Loodan, et mõni asi läheb paremaks, näiteks kasvanduse enda noorhobuste treenimine, milleks enam küllaldaselt aega ei leitud,” sõnas Sams.



Vennad Kallasted on tuntud hobusekasvatajate perekonnast. Nende isa Andres Kallaste on Eesti hobusekasvatuse seltsis ja kogu riigis hinnatud muu hulgas kui hobuste aretamise spetsialist.



“Järgmise aasta aretusplaani koostab uus tegevjuht või mina ise,” lubas Sams. “Aretusalase tegevuse üle saab alati nõu pidada Eesti hobusekasvatajate seltsi spetsialistidega.”



Tori ajalooline hobusekasvandus koos tallide ja selle juurde kuuluva 900 hektari loodusliku karjamaa ja metsaga kuulub riigile. Samsi juhatatav osaühing on sõlminud kasvanduse haldamiseks riigiga rendilepingu.



Tori tallides kasvab 35 riigile kuuluvat mära, rohkem on tallides osaühingu hobuseid. Kasvanduses töötab seitse inimest.



Samsi sõnade järgi ei jää Tori hobusekasvanduses ära ükski selleks suveks plaanitud üritus ja kui ilma peab, saab hobuste heingi lähipäevil tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles