Pärnu linnaametnik nõudis pistiseks WC-potte

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enno Tammekivi.
Enno Tammekivi. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsuse ehitusteenistuse endine juhataja Enno Tammekivi nõudis linna tellimusi täitvatelt ehitusfirmadelt n-ö ladusa koostöö tagamise ning hankekonkursside võitmise eest pistiseks muu hulgas kalleid WC-potte. Mehike mõisteti selle eest tingimisi vangi.


Et Pärnu linnavõimu tellimusi täitvad ehitusfirmad oskaksid Tammekivile meeleheaks just õigeid kempsupotte kinkida, käis mees ise kõigepealt poes, kirjutas poti margi üles ja andis siis tellimuse sisse, kirjutas SL Õhtuleht.



Nii tellis ta näiteks 2006. aasta juunis WC-poti Windsor hinnaga 3995 krooni ja lisaks muud sanitaartehnikat, 2007. aasta oktoobris aga 3295 krooni maksva poti Nordic Duo 2300 3/6.



Tammekivi ja ehitajate koostöö tulemusena sai uue näo hulk linnatänavaid ja näiteks ka rannapromenaad. Töö kvaliteedi pärast tegijad värisema ei pidanud, sest seda kontrollis Tammekivi ise.



Kohus hindas tippametniku tegu kolmeaastase tingimisi vangistusega. Lisaks peab ta tagasi maksma üle 600 000 krooni, mis kohus hindas Tammekivi saadud sanitaartehnika ja ehitusmaterjali väärtuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles