Käre külm paneb bussiliikluse proovile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval süttis kinnikiilunud pidurite tõttu liinil nr 40 sõitnud bussi tagumine rehv.
Teisipäeval süttis kinnikiilunud pidurite tõttu liinil nr 40 sõitnud bussi tagumine rehv. Foto: Ants Liigus

Pärnu maavalitsuse inspektorid hoiavad külmade saabumisel tavapärasest hoolsamini silma peal maakonna bussiliiklusel.


Bussiliinide käigust ära jäämist on täheldatud Pärnu-Sindi liinil nr 40, samuti tuvastati sel liinil ühel bussil sisetemperatuuri langemist alla nõutava +10 kraadi taset.



„Sindi liinil on mitu busside asendamist ette tulnud. Kuid seal on õnneks bussiliiklus piisavalt tihe, veerand tunni jooksul saabub peatusesse uus buss ja asendusbussi väljasaatmine oleks mõttetu,“ ütles Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu.



Rahu sõnul teistel maakonnaliinidel pole busside ärajäämise kohta kaebusi olnud. Samuti pole kurdetud talvekütuse kvaliteedi üle, pigem ollakse kimpus busside tehnilise seisukorraga.



Erilise tähelepanu all on Rahu jutu järgi liinibusside sisetemperatuur. „Külmaga ei tööta hästi elektroonikaseadmed, näiteks piletimüügi aparaadid, ja meil jääb piletitulu saamata,“ sõnas transpordinõunik.



„Liinibussidel tuli tehnilisi probleeme eelkõige temperatuuri järsu languse ajal. Kuigi ilmad on jätkuvalt külmad, on tõrkeid eile ja täna esinenud vähem,“ ütles Rahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles