Tori kool üllitas juubeliks almanahhi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori põhikooli õpilasalmanahhi kaanepilt.
Tori põhikooli õpilasalmanahhi kaanepilt. Foto: AFP / Scanpix

Sel nädalal 135. aastapäeva tähistav Tori põhikool andis välja almanahhi, mida tutvustatakse õpilastele homsel kooli aastapäeva aktusel, laupäeval oodatakse külla vilistlasi.


“Aastad on möödunud ja tähtsamad sündmused koolikroonikasse jäädvustatud. Igas aastas on aga midagi enamat ja omanäolisemat, mis vajaks ja vääriks säilitamist,” rääkis Tori kooli direktor Pille Usin, kelle arvates oleks kurb, kui paljudele huvipakkuv jääks vaid asjaosaliste sahtlitesse või mällu.



“Siit sündiski mõte õpilaste loometöödest välja anda almanahh,” lausus Usin.



Viimase viie kooliaasta jooksul on õpetajad kogunud õpilaste vahvamaid loomingulisi töid. Enamik neist on direktori ütlust mööda valminud koolitundides ja kantud kindlast õppe-eesmärgist. Almanahhi kaaned on kujundatud 1. klassi õpilaste töödest ja iga osa ees on õpilase kunstitöö.  



“On sümboolne, et kooli esimese õpilasalmanahhi anname välja aastal, mis on pühendatud lugemisele – 2010 on kuulutatud lugemisaastaks,” ütles Usin.



Õpetaja Elve Katai juhendamisel on kooli luuleringi õpilastel valminud kava, mis tutvustab almanahhi üheksasse ossa jaotatud materjali. Selle kannavad õpilased homsel aktusel ette.



Kooli folklooriring esitab aktusel killukesi kooli ajaloost. Antakse üle “Aasta õpetaja 2009” tiitel ja iga klass meisterdab sünnipäevatordi.



Pärastlõunal suunduvad õpetajad koos õpilasesinduse liikmetega kalmistule, et süüdata küünlad koolitöötajate haudadel.



Laupäeval, 23. jaanuaril ootab kool külla kõiki vilistlasi ja kooli töötajaid. Kell 12 algab uues võimlas vilistlaste ja koolipoiste vahel korvpallilahing, kell 17 on aulas aktus. Esinevad praegused õpilased ja üles astuvad vilistlased.



Koolimajas on üles seatud näitused eelmistest kokkutulekutest, poiste ja tüdrukute käsitöödest, vanadest õpikutest ja õpilaste uurimistöödest. Kell 19 algab tantsupidu, töötab kohvik. Osta saab õpilasalmanahhi.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles