Lõviklubi sisustatud päev rõõmustas Shalomi lapsi

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooremad lapsed kasutasid agaralt võimalust lasta Kaire Kasearul endale uhke maaling teha.
Nooremad lapsed kasutasid agaralt võimalust lasta Kaire Kasearul endale uhke maaling teha. Foto: Erakogu

Pärnu noorim, 2008. aasta märtsis asutatud LC Pärnu Livonia on oma tegevuses keskendunud lastele, olles Pärnu lastekodu sõprade klubi liige ja aidates Shalomi lastemaja.


Kui möödunud aasta augustis ehitati klubi annetustest kogunenud rahast Shalomi lastemajja pesemisruum, siis läinud laupäeval mindi lastele külla ning korraldati ilu- ja tervisepäev, et pakkuda lastele kasulikku teavet kõrvuti meelelahutusega.



Klubi esimene asepresident Lily Allas ja liige Evelin Pärna rääkisid, et lapsed läksid nii hoogu, et juuksuritel, kosmeetikul ja näomaalingu tegijal olid käed tööd täis. Küsimusi jätkus nii hügienist Eneken Pukile, kes hammaste tervishoiust rääkis, kui kosmeetikule ja juuksuritele. Juuksurid Vivika Siim ja Ruth Liidres ainuüksi kõnelemisega piirduda ei saanud, sest moeka lõikuse ja soengu tahtjaid oli nii tüdrukute kui poiste seas.



Kuna lapsi oli kohal vanuses kuuest 15 aastani, pakkus noorematele põnevust Kaire Kasearu, kes neile uhkeid näomaalinguid tegi, suuremad kuulasid tähelepanelikult kosmeetik Serli Sipelga nõuandeid näohoolduse kohta ja jälgisid hoolega meigitegemist.



Tantsupedagoog Juta Ild, kes kõnnakust ja rühist rääkis, haaras osalejad niivõrd kaasa, et praktilisi harjutusi tehes ei lustinud ainult lapsed, vaid lõviklubi liikmed isegi, nentis Allas.



“Meie lapsed jäid väga rahule, sest Livonia klubi tegi teoks nende ammuse soovi, et keegi tuleks räägiks tervise ja ilu teemadel. Eks me ikka küsitle lapsi, mis neid huvitaks, ja sellist üritust oodati pikisilmi,” kinnitas Kristi Ollino Shalomi lastemajast. “Õpetussõnad nii rühi kui hammaste tervishoiu kohta, uued soengud ja kena meik – kõik see tõstis tublisti laste enesekindlust. Loomulikult ei saatnud lõviklubi naised lapsi koju tühja kõhuga, vaid päev lõpetati kringlisöömisega,” jagas Ollino vaimustust kordaläinud päevast.



Laste rõõm innustas korraldajaidki ja nagu Pärna ja Allas märkisid, küpseb heategevusklubil plaan veebruaris taas lastega midagi korraldada. “Ilmselt kaasame ühisüritusse Kaitseliidu,” avas plaane Allas.



24-liikmeline Livonia on Pärnu Lions-liikumises ainuke segaklubi. Valdavalt tegutsevad Pärnus ja Pärnumaal meesteklubid ja LC Koidula on ainuke naisteklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles