Pärnulased kogusid metsloomadele pool tonni sööta

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapsaid, porgandeid ja kartuleid ostis mõni annetaja otse Port Arturi toidupoest, et omalt poolt sel viisil metsloomi aidata.
Kapsaid, porgandeid ja kartuleid ostis mõni annetaja otse Port Arturi toidupoest, et omalt poolt sel viisil metsloomi aidata. Foto: Urmas Luik

Läinud laupäeval Port Artur 2 kaubakeskuse ette paigaldatud kolme konteinerisse tõid pärnulased ligemale pool tonni sööta, mis nüüdseks on juba metsloomadele viidud.


Toitu koguti hommikul kella poole kümnest neljani õhtul. Õunad, porgandid, kapsad ja kartulid ning isegi tomatid, maasikad ja viinamarjad, mis konteineritesse pandi, mahtusid ära kahe jahimehe maasturisse, ehkki tuldi kolme autoga.



“Tori-Sindi jahimehed viisid elanike toodud puu- ja juurviljad metsloomade söötmispaikadesse juba pühapäeval,” ütles Pärnumaa jahimeeste liidu juhatuse esimees Jaan Liivson. “Meeste hinnangut mööda oli sööda kogus 450-500 kilo.”



Kartuleid, kapsaid ja porgandeid ostis mõni inimene Port Arturi toidupoest spetsiaalselt selleks, et need konteinerisse panna. Kõige rohkem valati sinna õunu, kuna möödunud sügis oli ubinate poolest rikas.



Pärnumaa metsloomade abistajad on helistanud jahindusklubissegi, pakkudes kodus kogutud toidukoguseid. Needki on metsa toimetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles