Maksuamet puistas Pärnu kalaettevõtteid

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalatöötlemisettevõte Japs.
Kalatöötlemisettevõte Japs. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokuratuur on alustanud kriminaalmenetlust, pärast seda kui maksu- ja tolliamet oli korraldanud läbiotsimised mitmes Eesti kalatöötlemise ettevõttes, teiste hulgas Pärnu suurettevõttes AS Japs.


Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kaido Tuulemäe ei öelnud sõnaselgelt, et kriminaalmenetlust on alustatud mõne Japsi töötajagi vastu.



“Kuivõrd uurimine selles kriminaalasjas alles käib, ei ole võimalik detailselt vastata teie küsimustele, kuna see kahjustaks menetlust,” vastas Tuulemäe Pärnu Postimehele eile.



Tuulemäe ütles, et kuriteokahtluse tõttu ostiti läbi mitu ettevõtet, sealhulgas Japs.



“Vahi alla on võetud üks inimene ja tegemist on tõesti pärnumaalasega,” avalikustas prokuröri abi, täpsustamata, kas tegu oli Japsi töötajaga.



Tuulemäe lisas, et kriminaalmenetlust on alustatud paragrahvide alusel, mis käsitlevad maksude maksmisest kõrvalehoidmist suures ulatuses ning võltsitud dokumendi, pitsati ja plangi kasutamist.



Prokuröri abi ei kinnitanud ega lükanud ümber väidet, nagu oleks kalatöötlemisettevõtte läbiotsimise ajend peitunud 20. ja 28. jaanuaril Pärnumaal tabatud ebaseaduslikes kalaveostes.



Keskkonnainspektsiooni andmete järgi peeti 20. jaanuaril Pärnumaal kinni auto ligikaudu kahe tonni värske kalaga, mille päritolu tekitas kontrollijates kahtlusi, ning 28. jaanuaril auto 718 kilo värske kohaga, mille päritolu tõestavad dokumendid vedajatel üldse puudusid ja mis ilmselt jõudis maakonda Peipsi äärest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles