Piiri ületamiseks kulub aega

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainaži baarimees Normunds Juliks.
Ainaži baarimees Normunds Juliks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval kell 21 kehtestatud piirikontroll tekitas Ikla piiripunktis järjekorra, milles seismiseks kulus paarkümmend minutit.


Esimesena kontrollisid piirivalvurid üht Leedu numbrimärgiga Nissanit, mis kell 21.13 tõkkepuu alt läbi sõitis. „Ostsime Kaunasest auto. Kohe ei leidnud pabereid üles,“ selgitasid kaks Tallinnast pärit meest kümneminutist piiriületamiskulu.



Selle ajaga oli Nissani taga kogunenud viis sõiduautot, mis ületasid piiri kahel sõidurajal. Kolmas sõidurada oli veokitele, mida kogunes veerand tunniga kolm.



Tunduvalt hõredam oli liiklus Vana-Ikla piiripunktis, kus toimetuse Opel oli tunni aja jooksul ainuke piiriületaja. Pärast meid tuli jalgi neli meest. „Käisime naistes,“ teatas üks neist, kel samm juba veidi kõikuma kippus.



Pärnu kordoni juhi Erki Timuski andmetel ületas Ikla piiripunkti 2007. aasta aprillis, mil Eesti veel Schengeni viisaruumiga polnud ühinenud, ööpäevas 2500-3000 inimest. Samasuguseks koormuseks ollakse valmis nüüdki, mil Eesti riigipiiri valvab Pärnumaa piires koos jälje- ja narkokoertega ligi 40 piirivalvurit.



Piirikontroll lõpeb 23. aprillil kell 21.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles