Piirikontroll tekitas Iklas väikese järjekorra

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taasavatud piiripunkte maismaapiiril on kokku kümme, neist neli Valga linnas ja teised Iklas, Vana-Iklas, Jäärjas, Mõisakülas, Vastse-Roosas ja Muratis.
Taasavatud piiripunkte maismaapiiril on kokku kümme, neist neli Valga linnas ja teised Iklas, Vana-Iklas, Jäärjas, Mõisakülas, Vastse-Roosas ja Muratis. Foto: Ants Liigus

Peatselt Tallinnas toimuva NATO välisministrite kohtumise pärast taastatud piirikontroll tekitas Iklas väikese järjekorra, kuid Eestisse saabujad ei lasknud end sellest eriti häirida.


Ikla piiripunktis valitses pühapäeva keskpäeval rahulik töine meeleolu. Piiriületajaid oli palju ja vahepeal tekkis isegi mõningane järjekord, aga üle viie minuti ei tulnud kellelgi oodata. Piiril oli kohal toll, aga ajutise piirikontrolli taastamine tähendab siiski isikute kontrollimist. Toll kutsutakse appi juhul, kui piirivalvuritele midagi kaubaga seonduvat silma hakkab, vahendas

"Aktuaalne kaamera"

.



Enamik piiriületajaid oli heas meeleolus ega teinud väikesest viivitusest, mis dokumentide kontrollimisele kulus, väljagi. Osa oli ajutise piirikontrolli taastamisest kuulnud, teistele tuli see üllatusena.



Esimesed viisteist tundi kontrollimist ei toonud päevavalgele kedagi, kellel poleks õigust Eestisse tulla või kes oleks piirivalvurites kahtlust äratanud.



Ajutine piirikontroll kestab 23. aprilli õhtuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles