Ajutine piirikontroll pidas kinni mitu välismaalast

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana-Ikla piiripunktis: enne Eestisse sisenemist tuleb uuesti peatuda ja dokumendid ette näidata.
Vana-Ikla piiripunktis: enne Eestisse sisenemist tuleb uuesti peatuda ja dokumendid ette näidata. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Ajutise piirikontrolli tõttu ei pääsenud läbi Ikla piiripunkti Eestisse kolm leedulast, kes soovisid NATO kohtumisele meelt avaldama tulla; ka ei lubatud riiki viit Gruusia ja üht Süüria kodanikku, kel oli esitada üksnes Leedu välismaalase pass.


Peeti kinni üks Mercedes, mis on juba 2007. aastal Hispaaniast varastatud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Ajutine piirikontroll taastati 17. aprilli õhtul. Pärnumaal puudutas see nii Ikla, Vana-Ikla kui Jäärja piiripunkti, kust muidu, pärast Schengeni viisaruumiga liitumist detsembris 2007, võib autoga peatumata läbi vurada. Nüüd kontrolliti nii isikutunnistust kui autodokumente. Ka oli piirivalvuritel nende isikute nimekiri, kellel on Eestisse sissesõidukeeld, osal neist just NATO kohtumisega seoses.

"Kõige olulisemaks pean kolme Leedu Vabariigi kodanikku, kes tahtsid Tallinna pikettima minna koos Öise Vahtkonnaga," rääkis Lääne prefektuuri Pärnu kordoni juht Erki Timusk. "Nemad saadeti Ikla piiripunktist tagasi. Nad olid kantud siseministri välja antud käskkirjaga nimekirja, kellel on Eesti Vabariiki sisenemine ajavahemikul, kui toimub NATO kohtumine, keelatud.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles