Läti kehtestab esmaspäevast ajutise piirikontrolli

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla piiripunkt.
Ikla piiripunkt. Foto: Ants Liigus

Seoses NATO parlamentaarse assamblee kevadistungiga Riias kehtestab Läti ajutiselt piirikontrolli Schengeni sisepiiridel, sealhulgas Eesti ja Läti riigipiiril.

24. maist kuni 1. juunini teostatakse piirikontrolli kõikides Läti piiriületuskohtades maismaa-, õhu- ja veepiiril. Kontrollimeetmeid ei rakendata lauskontrollina kõikjal, vaid paindlikult vastavalt vajadusele, vahendas Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Lääne prefektuur tuleb meelde, et Schengeni viisaruumi sisepiiril saavad Euroopa Liidu kodanikud reisida kas reisidokumendi (passi) või ID-kaardiga.

Kolmandate riikide kodanikel peab piiriületusel kaasas olema reisidokument (pass) ja Schengeni viisaruumis viibimise õigust tõendav dokument. Juhiluba ei ole reisidokument.

Eestis oli ajutine piirikontroll kehtestatud ajavahemikul 17.-23. aprillini ja seda seoses NATO välisministrite kohtumisega Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles