Pärnu noormees soovib joosta Glasgow’st Londonisse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuni alguses viis Danel Rinaldo Eesti lipu Suurbritannia kõrgeimale mäetipule Ben Nevisele, nüüd plaanib noormees võtta ette 700 kilomeetrise jooksu Glasgow`st Londonisse.
Juuni alguses viis Danel Rinaldo Eesti lipu Suurbritannia kõrgeimale mäetipule Ben Nevisele, nüüd plaanib noormees võtta ette 700 kilomeetrise jooksu Glasgow`st Londonisse. Foto: Erakogu

Falmouthi ülikoolis fotograafiaõpinguid alustav Pärnu noormees Danel Rinaldo, kes hiljuti vallutas heategevusliku matkaga Suurbritannia kõrgeima mäe Ben Nevise, paneb ennast taas proovile, kavatsedes joosta kahe nädalaga Glasgow’st Londonisse.


Kui Šotimaal West Highland Wayl matkates ja 1343 meetri kõrguse Ben Nevise vallutamisel oli Rinaldo kaaslane ta India päritolu sõber Shivam Mishra, siis ligikaudu 700kilomeetrise jooksudistantsi tahab noormees läbida ihuüksi.

Rinaldo on kavandanud distantsiks Glasgow - Edinburgh - Newcastle upon Tyne - York - Lincoln - Peterborough - Cambridge - London (Tower Bridge). Läbitava raja pikkus on umbes 700 kilomeetrit ehk 16 ja pool klassikalise maratoni distantsi.

Rinaldo plaanib teele asuda neljapäeva hommikul Šotimaa suurimast linnast Glasgow’st eesmärgiga jõuda ühe soojaga 71,8 kilomeetri kaugusele Šoti pealinna Edinburghi.  

„Edasised distantsid järgmistel päevadel on lahtised, kõik sõltub enesetundest, kuid vähim päevane kilometraaž, millega lepin, on maratonidistantsi jagu ehk 42,195 kilomeetrit. Seega võib loota, et Londonisse jõuan 16. juuliks,“ rääkis Rinaldo.

Noormehe jutu järgi on jooksu ettevalmistusperiood jäänud kesiseks. Selle loodab ta korvata tahtejõuga. „Planeerimine ja varustuse leidmine on võtnud kõvasti energiat ja füüsilises valmisolekus on vajakajäämisi, kuid vaim see-eest on juba asunud teele,“ märkis Rinaldo. „Tegemist on puhtegoistliku üritusega, enese võimete ja tahtejõu proovilepanekuga. Ebaõnnestumise tõenäosus on suur, aga kergelt ei kavatse ma alla anda.“

Rinaldo arvates lisab ettevõtmisele vürtsi asjaolu, et ta peab jooksu ajal kaasas vedama seljakotti vee, sokkide, magamiskoti, rõivaste ja muu vajalikuga. „Mugavusi saab olema kasinalt. Kui keegi tee peal pakub öömaja, võtan kahel käel vastu, kui ei, magan lageda taeva all. Tiimi mul toetuseks ei ole. Oma jalgu mudin ise,“ kirjeldas noormees oma askeetlikku plaani. „Kui nõu tarvis, eks saa abi paluda telefoni teel, mille lülitan aeg-ajalt sisse, lootes moraalsele toetusele sõnumite näol kallitelt sõpradelt ja perelt ning et edastada vastuseks „Elus!““

Juuni algul võttis Rinaldo India päritolu sõbra Shivam Mishraga ette nädalase matka Šotimaal West Highland Wayl ja viis Eesti lipu Suurbritannia kõrgeima mäe Ben Nevise harjale. Noormehed kogusid ettevõtmisega annetustest 570 naelsterlingit ehk üle 10 000 krooni kohaliku leukeemiauuringute keskuse heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles