Riia maanteest saab torutööde tallermaa

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi oli Riia maantee torutööde tõttu suletud Tammsaare puiestee ja Papiniidu tänava vahel, nüüd kaevatakse üles Pärnu ühe peamagistraali kesklinna poole jääv ots.
Viis aastat tagasi oli Riia maantee torutööde tõttu suletud Tammsaare puiestee ja Papiniidu tänava vahel, nüüd kaevatakse üles Pärnu ühe peamagistraali kesklinna poole jääv ots. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Sel nädalal jätkub Pärnu kesklinnas veevärgi ja kanalisatsiooni rekonstrueerimine, mis toob alates kuu viimastest päevadest kaasa muudatusi bussiliikluses.

Kolmapäeval võetakse üles Laia tänava Vingi ja Vanapargi vaheline saja meetri pikkune lõik, mistõttu ei ole kuni 28. juulini kestvate tööde ajal võimalik Riia maantee poolt Laiale tänavale suunduda.

Suurem muudatus linna liiklusvoolus leiab aset 29. juulil, kui torutöödega Riia maanteele jõutakse ja see alates Vanapargi tänavast kuni Rähni tänavani jupi kaupa üles võetakse.

Alates sellest kuupäevast suunatakse seni Riia maanteed läbinud bussid Aia tänava ja Tammsaare puiestee kaudu Karja tänavale. Sõidukid ja kuni kaheksatonnised veokid saavad ümbersõiduks kasutada ka Suur-Jõe tänavat.

OÜ Trasside objektijuhi Rein Korjuse kinnitusel organiseeritakse tööd sedaviisi, et Riia maantee ja sellega ristuvate tänavate ääres elavad inimesed pääsevad siiski koju käima ja sõitma. Tõsi küll, seda vaid hommiku- ja õhtutundide ajal, kui kraave pole veel kaevatud või on need juba kinni aetud.

“Selge see, et päeval, kui tööd teeme, on liiklus takistatud, nad ei pruugi oma hooviväravast autoga sisse-välja saada,” nentis AS Terrati projektijuht Ard-Kristjan Kakko.  

Samuti peab tööde ajal arvestama ajutiste veekatkestustega. Ent nendest annab AS Pärnu Vesi ennetavalt meedia kaudu teada.

Torutööd lõpevad ning liiklus ja eluolu normaliseeruvad Riia maanteel 8. oktoobril või ehk isegi paar päeva varem, nagu Kakko lootust andis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles