Ringristmikud edenevad jõudsalt

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse alevikus hakkab ringristmik juba ilmet võtma.
Paikuse alevikus hakkab ringristmik juba ilmet võtma. Foto: Ants Liigus

Pärnu-Tallinna maanteel Jänesseljas ja Paikuse alevikus ehitatavad ringristmikud võtavad juba ilmet, nii et lähedal seisjad saavad ettekujutuse tulevase ringliikluse ulatusest ja kaarte kumerusest.

Tallinna maanteel Jänesseljal Sauga vallamaja ja vastassuunas bensiinijaama poole hargneva ristmiku ehitusel reguleeriti liiklust politseisauadega ja sinna pidid mahtuma tee-ehitustööliste traktorid ning muud masinadki.

Rahvusvahelist Via Baltica liiklust rahustavat ja Jänesselja teelt väljapööramist senisest turvalisemaks muutvat ringristmikku ehitab AS Tallinna Teed. Ehituse lõpetamise tähtaeg on septembris. Töö maksumus ulatub üheksa miljoni kroonini.

Paikusel Tammuru ristmikul on käsil Linnuriigi-poolse ringristmiku asfaltimine ja mööduja võib juba hoomata, milline see paik alevikus tulevikus välja näeb. Seal ehitab OÜ Magistraal, tähtaeg on 23. september ja töö maksumus neli miljonit krooni.

Pärnu-Jaagupi – Kalli tee ja Vanamõisa-Koonga-Ahaste ristmikku ehitab ringliikluse tarvis ümber AS TREF, tähtaeg langeb samuti septembrisse. Töö maksab veidi üle kolme miljoni krooni. Nimetatud tööde tellija on maanteeamet.

Lääne regionaalse maanteeameti direktori asetäitja Margus Eisenschmidt iseloomustas kõiki kolme ehitust pingelisena, kus maanteeamet tellijana järeleandmisi ei tee ja kus läheneva tähtajaga võidu joostakse.

“Ajagraafikud on küllalt pingelised,” rääkis Eisenschmidt. “Kõik oleneb ilmast, kui tuleb mitu päeva järjest vihma, mis segab tee-ehitust, muutub tähtaegadest kinnipidamine keeruliseks.”

Samal ajal rõhutas Eisenschmidt, et kiirustamine ei tohi jätta pitserit tee-ehituse kvaliteedile. “Üldiselt olen tööde käiguga kolme ringristmiku ehitusel rahul ja praegu midagi ette ei heida,” sõnas ta. “Kui ehitaja on midagi valesti teinud ja peab ümber tegema, siis omal riisikol, meie töö tellijana järeleandmisi kergelt ei tee.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles