Natura alade nimekiri täieneb

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigula rabasse viiv laudtee.
Nigula rabasse viiv laudtee. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Üle-euroopalise tähtsusega loodus- ja linnuhoiualade võrgustiku ehk Natura 2000 alade nimekiri täieneb, keskkonnaministeerium valmistab ette sellekohast seaduseelnõu tulenevalt Euroopa Komisjoni Eestile pandud kohustusest tagada elupaikade ja liikide soodne seisund.

Valitsuse 2004. aasta 5. augusti korraldust “Euroopa Komisjonile esitatavate Natura 2000 võrgustiku alade nimekiri” on keskkonnaministeeriumis ettevalmistatud eelnõus kavas muuta Pärnu maakonnas mitme valla maa-alal.

Keskkonnaministeeriumi koostatud eelnõu järgi on Häädemeeste ja Saarde vallas Nigula ja Saarde vallas Sookuninga looduskaitsealale kavas lisada liigirikkad niidud lubjavaesel pinnasel. Tõstamaa vallas aga Tõstamaa loodusalale lisada esmased rannavallid ja püsitaimestikuga kivirannad.

Pärnumaal Tori ja Vändra vallas ning Viljandimaal Kõpu ja Suure-Jaani vallas asuvale Soomaa looduskaitsealale lisatakse rikutud, kuid taastumisvõimelised rabad, teatab keskkonnaministeerium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles