Eurokalkulaatorid jõuavad Pärnumaale

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõigisse postkastidesse jõuab kaks ümbrikut, esimeses neist on kalkulaator, teises kursiarvutuskaart.
Kõigisse postkastidesse jõuab kaks ümbrikut, esimeses neist on kalkulaator, teises kursiarvutuskaart. Foto: Liis Treimann/Postimees

Tänasest alates toovad postiljonid Pärnus ja maakonnas postkastidesse “Tere, euro” kirjaga ümbrikud, milles eurokalkulaator.

Hiljemalt tulevaks kolmapäevaks peaksid ümbrikud jõudma kõikidesse eraisikute postkastidesse. Tegu on tavamõõdus ümbrikuga, mis vaevata mahub standardsesse postkasti. Kuna kalkulaator on eraldi karbikeses, ei tohiks postkasti pääsevad vihmapiisad sellele kahju teha.

Peale eurokalkulaatori on selles trükis eurole ülemineku infoga, rahandusministeeriumi ja Euroopa Komisjoni kaaskiri ning kindlasti kalkulaatori kasutusjuhend.

Kui Hiinas valmistatud ja patareitoitel kalkulaator käes, tuleb esmalt eemaldada selle tagaküljelt isoleeriv plastriba, alles siis on arvutaja töövalmis.

Kes kasutusjuhendis näpuga järje ajamisele vaatamata euro ja krooni kursi arvutamist selgeks ei saa või osutub kalkulaator vigaseks, saab sellega minna Pärnus Port Artur 1s asuvasse Euronicsi poodi.

Euronics on koht, kust kalkulaatori kasutamise õpetust küsida, samuti toimub seal kaheaastase garantiiga kalkulaatorite garantiivahetus. Kes kohale minna ei saa, võib vigase eurokalkulaatori posti teel Euronicsisse saata.

Kui hiljemalt kolmapäevase postiga ei ole ümbrikut postkasti laekunud, võtke ühendust kas Eesti Posti klienditeenindusega 1661 või Euroinfo telefonil 800 3330.

Selle kuu lõpus toob postiljon veel ühe ümbriku igasse postkasti. Selles on peale uuest aastast käibele tuleva raha tutvustuse kaks kursiarvutuskaarti, mis hologramm-kaardi põhimõttel näitavad ühel küljel euro turvaelemente, teisel hindu kroonides ja eurodes.

Kursiarvutuskaardid on tavalise pangakaardi suurused, tänu sellele on neid lihtne rahakoti vahel alati kaasas kanda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles