Kiiruskaamerad pildistasid esimese nädala jooksul 200 kihutajat

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmenetlustalitusel on kiiruskaamera foto järgi kiiruseületaja auto numbrimärk selgesti näha. Auto numbri järgi saadetakse selle kasutajale trahviteade. Isikuandmetekaitselisel kaalutlusel on fotol auto number udustatud.
Liiklusmenetlustalitusel on kiiruskaamera foto järgi kiiruseületaja auto numbrimärk selgesti näha. Auto numbri järgi saadetakse selle kasutajale trahviteade. Isikuandmetekaitselisel kaalutlusel on fotol auto number udustatud. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Pärnumaale paigaldatud kiiruskaamerad fikseerisid esimese töönädala jooksul ligi 200 rikkumist, mille kohta politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlustalitus saatis välja trahviteate.

Valdav osa kiiruseületamistest olid vahemikus 3-6 kilomeetrit tunnis üle lubatu, mis tähendab, et 90kilomeetrise piirkiirusega alas sõideti 97-100 kilomeetrit tunnis, teatas politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Tuuli Annama.

Kiiruse ületamise eest tehtava hoiatustrahvi suurus saadakse lubatud kiirust ületanud kilomeetrite arvu korrutamisel 50ga. Kui kiirust ületatakse 1 kilomeeter tunnis, on hoiatustrahv 50 krooni. Kui kiiruse ületamine on kolm kilomeetrit tunnis, on trahvisumma 150 krooni. Hoiatustrahvi maksimummäär on eraisikule 3000 krooni.

„Politsei jaoks uute kaamerate lisandumine olulist muudatust ei toonud, sest infosüsteemi luues oli kaamerate lisandumise võimalusega arvestatud,“ märkis Annama. „Kindlasti on aga tegemist muutusega juhtide jaoks.“

Annama sõnade kohaselt pole lubatud sõidukiirusel liikudes põhjust kaamerat karta. „Kaamerasalvestisele jäänud kiiruseületajal soovitame olla aga hoolsad ning mitte loota sellele, et trahviteade sõiduki omanikku üles ei leia,“ ütles Annama. „Kui omanik või vastutav kasutaja hoiatustrahvi ära ei maksa ning see sundtäitmisele saadetakse, lisandub teates märgitud summale kohtutäituri tasu, mis on suuremal osal juhtudest trahvist endast kordades suurem.“  

Kiiruskaamerad mõõdavad Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel liiklevate sõidukite kiirust alates eelmisest kolmapäevast.

Kiiruskaamerad paiknevad kilomeetritel 92-142 Pallika küla ja Reiu küla vahelisel lõigul.

Kiiruskaamerate asukohtade valimisel on silmas peetud inimkannatanutega liiklusõnnetuste statistikat viimase viie aasta jooksul, liiklussagedust, sõidukite kiirusi sel lõigul, elektri kättesaadavust ja kohalikke olusid.

Kiiruspiirang kõigi Pärnumaale paigaldatud kiiruskaamerate tööpiirkonnas on 90 kilomeetrit tunnis.
 
Alates 10. maist, mil automaatse liiklusjärelevalve süsteem rakendus Tallinna-Tartu maanteel, on politsei saatnud välja üle 31 700 trahviteate.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles