Pärnu kool ei taha Jakunini kingitust afišeerida

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Raudteede president Vladimir Jakunin külastas neli aastat tagasi koos kaaskonnaga Pärnus Kuninga tänava koolimaja, kus ta kunagi õppis, ja kinkis õppeasutusele plasmateleri.
Vene Raudteede president Vladimir Jakunin külastas neli aastat tagasi koos kaaskonnaga Pärnus Kuninga tänava koolimaja, kus ta kunagi õppis, ja kinkis õppeasutusele plasmateleri. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Venemaa Raudteede president Vladimir Jakunin, kes Lasnamäe õigeusukiriku rahastamisega Eestis poliitskandaali keskmesse tõusis, on teinud annetuse ka eestikeelsele Pärnu Kuninga tänava põhikoolile.

Neli aastat tagasi käis Jakunin oma kunagises kodulinnas Pärnus ja külaskäigul vanasse koolimajja kinkis plasmateleri, mis kooli direktori Urve Krause sõnul näitab head pilti siiani, kirjutas Õhtuleht.

Jakunini kingitusega direktor kooli siiski afišeerida ei soovi. "Ma ei taha, et meie kool kistakse poliitikasse. Mina ei ole poliitik, meie siin kuulume kõik kooliparteisse," ütles Krause ajalehele.

Jakunin õppis praeguse Kuninga tänava põhikooli hoones aastatel 1955–1962 kuni 7. klassi lõpuni. Tollal asus samas majas venekeelne Pärnu 3. keskkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles