Ansip: Via Baltica ei ole vaeslapse ossa jäänud

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Via Baltica.
Via Baltica. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles riigikogu infotunnis, et Via Baltica ei ole teiste Eesti suuremate magistraalide arendamise kõrval vaeslapse ossa jäänud.

„Pigem mulle kui tartlasele tundub, et hoopis Tallinna-Tartu-Luhamaa tee on jäänud vaeslapse ossa," möönis peaminister riigikogu liikme Mark Soosaare küsimusele vastates. "Vaeslapse ossa on jätnud selle maantee eelkõige ehitusfirmad, kes kohtus vaidlevad, selle asemel et teed juba kaks aastat ehitada.“

Peaministri sõnade järgi on Via Baltica väljaehitamine Eesti territooriumil sujunud tänu Euroopa Liidu vahenditele väga hästi. „Kui praegu võrrelda selle maantee olukorda viie või kümne aasta tagusega, on see hoopis teine kvaliteet,“ lausus ta. „Via Baltica on Eesti jaoks selge prioriteet ja jääb prioriteediks ka Läti, Leedu ja Poola jaoks.“

Pärnumaalt riigikogusse valitud Mark Soosaar küsis peaministrilt, miks Via Baltica magistraal on jäänud Tallinna-Narva ning Tallinna-Tartu-Luhamaa maantee kõrval riigi peamistest maanteedest viimaseks ja kõige viletsamini arendatud teeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles