Stokker selgitab võimsaima traktori

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stokkeri Pärnu keskusesse on pargitud kümme traktorit, Taimar Midenbritti sõnul üks võimsam kui teine.
Stokkeri Pärnu keskusesse on pargitud kümme traktorit, Taimar Midenbritti sõnul üks võimsam kui teine. Foto: Urmas Luik

Stokkeri tööriistakeskuses näeb Pärnu õpilaste valmistatud veotraktoreid, mille seast võimsamad saadetakse aprillis Tartusse teiste omasugustega rammu katsuma.

Kokku laekus Stokkeri korraldatud traktorimudelite valmistamise konkursile “Ehita võimas veotraktor!” ligi 150 tööd kogu Eesti 5.-9. klasside õpilastelt.

Kõige enam töid, ligemale 50, esitasid Tallinna koolid. Viljandi õpilased valmistasid umbes 30 traktorit, Tartu ja ümbruskonna õpilased 19 traktorit, Võrus tehti 11 ja Pärnus kümme traktorit.

“Seekordsetel meistrivõistlustel valime finaali pääsejaid eeskätt töö kvaliteedist lähtuvalt. Vaadates esimesi laekunud veotraktoreid, võib öelda, et noored meistrimehed on tasemel ja varasemate aastate kvantiteet on asendunud kvaliteediga,” rääkis Stokkeri turundusjuht Peep Pajumäe.

Parematele võistlejatele ja õpetajatele paneb Stokker välja praktilised auhinnad – tööriistad. Kolm kooli, kust kõige rohkem osalejaid finaali pääseb, saavad valida töö- ja tehnoloogiaõpetuse klassi sisustust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles