Pärnu laenuhanke võitsid Nordea ja SEB

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnu linnavalitsus tunnistas linna 8,8 miljoni euro suurusel laenuhankel edukateks pakkujateks Nordea Panga ja SEBi.

Pärnu kavatses hankega võtta laenu 8,8 miljonit eurot eesmärgiga refinantseerida SEBi laen ligi miljoni euro ulatuses, Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaali laen 1,6 miljoni euro ulatuses ja tasuda OÜ Steniardile 6,1 miljoni euro suurune kasutusvalduse tasu. Steniard on Pärnu spordihalli ehitaja AS Oma Ehitajaga seotud ettevõte, kelle kasuks seatud kasutusvaldus lõpeb 2015. aastal. Pärnus Riia maanteel asuv spordihall sai rasketes lumeoludes möödunud aasta lõpus kannatada, kui sisse kukkus väikese saali katus.

Laenude tagastamise tähtaeg on 2017. aasta lõpus.

Hange oli jagatud kaheks osaks: esimene osa hõlmas SEBi ja Nordea laenukohustuste refinantseerimist ja teine osa Steniardi kapitalirendi kohustuse refinantseerimist.

Pärnu linnavalitsus tunnistas hanke esimese osa puhul edukaks Nordea Bank Finland Plc Eesti filiaali esitatud pakkumise maksumusega 321 042 eurot ilma käibemaksuta ja teise osa puhul AS SEB Panga pakkumise maksumusega 669 596 eurot ilma käibemaksuta.

Varasema info põhjal tuli hankele kokku neli pakkumist. Hanke esimesele osale tegid pakkumised Nordea, Swedbank, SEB ja Bank DnB Nord A/S Eesti filiaal, teisele osale Swedbank, SEB ja DnB Nord.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles