Ühing ärgitab südant hoides liikuma

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval liitub sel nädalal igal õhtul Pärnus ranna terviserajal toimuva südamenädala tervisekõnniga Pärnu Figuurisõprade mentor Eiri Silivälja, kes jagab infot tervisliku toitumise kohta.

Iga päev on kõnnil kaasas Pärnu kepikõndijate eestvedaja Sirje Soovik, kes juhendab soovijaid keppidega õigesti käima.

Neljapäeval on ühtlasi nädala viimane tervisekõnd, kuid tervislikust toitumisest ja liikumise olulisusest räägitakse pühapäeval hotellis Strand harival terviseürituselgi, mis lõpetab Pärnumaal südamenädala.

Jaana Junson kõneleb seal nii liikumisest, toitumisest kui näitab venitusharjutusi. Sirje Soovik tutvustab Pärnu terviseradu ja liikumisüritusi, mis Pärnus lähiajal tulekul.

Südamenädala üritusi juhivad Pärnus liikumissarja “Käi jala! Tervisekõnd” eestvedajad, kes nädala jooksul kõndimas käinute vahel loosivad välja auhindu ja tutvustavad ühtlasi “Käi jala!” liikumist.

Igal aastal mais-juunis ja septembris-oktoobris leiab aset kuupikkune samanimeline võistlus, mille eesmärk on tõsta inimeste liikumisteadlikkust ja füüsilist aktiivsust.

Võistlus näeb välja nii, et osalejad sisestavad iga päev oma sammulugeja päevanäidu “Käi jala!” veebikeskkonnas treeningupäevikusse. Peale iganädalaste loosimiste on peaauhinnaks kõigile osalejatele parem tervis liikumisest. Seekordne kevadvõistlus algab 15. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles