Häädemeestele plaanitakse massirahutusi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste. Foto on illustreeriv.
Häädemeeste. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kaitseliidu Pärnumaa malev korraldab järgmisel nädalavahetusel koos politsei- ja piirivalveametiga ning Läti vabatahtliku riigikaitseorganisatsiooniga Zemessardze Häädemeeste ja Saarde vallas õppuse Orkaan, mille käigus harjutatakse stsenaariume, mis on seotud hübriidsõja ja elanikkonnakaitsega.

Laupäeval, 2. detsembril rajatakse õppuse alale kontroll-läbilaskepunktid sõidukite ja isikute kontrollimiseks ning pühapäeval viiakse Häädemeeste alal läbi massirahutuse vastase tegevuse õpe politseile. 

Imitatsiooni vahendite kasutamine on kõige aktiivsem pühapäeval, 3. detsembril Massiaru ja Urissaare alal. Imitatsiooni vahendeid võidakse kasutada kogu õppuse perioodi jooksul.

Massirahutuse vastase tegevuse õppe raames kleebitakse Häädemeeste alale häiriva sisuga plakateid ja hõigatakse valjuhääldist sõnumeid, mille eesmärk on õppusel osalevale isikkoosseisule kuvada võimalikult reaalset konflikti õhustikku.

Õppusel osalejad on märgistatud värviliste lintidega ja kohalikke elanikke õppuse raames ei peatata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles