Pernova hariduskeskus sihib aasta huvikooli tiitlit

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pernova loodusmaja. Arhiivifoto.
Pernova loodusmaja. Arhiivifoto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti noorsootöö keskusega esitas aasta huvikooli tiitli vääriliseks teiste seas Pärnu Pernova hariduskeskuse.

Pernova hariduskeskuse sildi all tegutsevad loodus-, tehnika- ja motomaja. Kokku töötab 34 huviringi, kuhu on kaasatud sadu Pärnu linna ja valdade lapsi-noori. Noored saavad osaleda tegevuse kujundamisel: noorsootööd tehakse koos noortega, mitte noortele kui sihtrühmale.

Pernova hariduskeskuse üks peaeesmärke on ühtse õpperuumi arendamine Pärnu haridusmaastikul.

Hariduskeskus on ülelinnalise koostööprogrammi "Pärnu linn kui õpikeskus" idee ja põhimõtete edasikandja ja õpikeskkonna arendaja.

Lõppenud aasta oli hariduskeskusele väga tähtis: peale tavapärase huvitegevuse korraldamise panustas keskus alus- ja üldhariduse toetamisse, aitas luua nüüdisaegseid õpivõimalusi, mitmekesistas õpikeskkonda ja levitas oma kogemusi.

Keskuse tegevuse ja linna koostöömudeli vastu on olnud suur huvi kogu Eestis ja kaugemalgi. Pärnust on eeskuju võtnud Tartu ja Viljandi linn, kus on alustatud oma mudeli väljatöötamist.

Haridus- ja teadusministeerium koostöös Eesti noorsootöö keskusega tunnustab igal aastal kogu riigi noorsootöö parimaid, nii isikuid kui organisatsioone, kes on panustanud noorsootöösse, valdkonda edendanud, algatanud uusi tegemisi ja mõjutanud valdkonna arengut kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.

Huvikooli kategoorias on nominendid veel Narva noorte meremeeste klubi ja Shaté tantsukool. Võitja kuulutatakse välja järgmisel reedel noortevaldkonna tunnustusüritusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles