Galerii: pärnakad osalesid "Eia jõulud Tondikakul" avastseeni võtetel

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lõppenud nädalavahetusel käisid "EV 100" filmiprogrammi kuuluva mängufilmi "Eia jõulud Tondikakul" võtted Tallinna vanalinnas. Jõululaada stseenis lõi peale kutseliste näitlejate kaasa ligikaudu 60 harrastusnäitlejat: mullu üle-eestilisel casting`ul silma jäänud lapsed ja nende vanemad. Neist kuus valiti välja Pärnu casting`ul.

Filmi võetakse üles märtsini ja kinoekraanidele jõuab Eesti esimene laste jõulufilm tänavu detsembris. Avastseeni salvestusel lõid Pärnumaalt kaasa Kajar Kask, Kairi Tõkke, Raili Käär, Taaniel Tobias Tõkke, Holger Orav ja Karmen Käär.

"Eia jõulud Tondikakul" on üks Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks loodavatest filmidest. See räägib kümneaastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Tüdruk ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ja lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust.

Nädalavahetusel vanalinnas meistrite hoovis üles võetud jõululaada stseen on inspireeritud Püha Miikaeli kooli iga-aastasest traditsioonist. "Kuna minu tütar käib seal koolis, olen ise käinud laadal pannkooke küpsetamas. See on selline hästi vahva ja südamlik kogukonna traditsioon, mis andis ainest filmi avastseeni sünniks," rääkis filmi stsenarist ja režissöör Anu Aun.

"Eia jõulud Tondikakul" peaosatäitjad on Tallinnast pärit kümneaastane Paula Rits ja 12aastane Siim Oskar Ots. Lastest kõrvalosatäitjad on Annabrith Heinmaa ja Marvin Inno.

Laste kõrval astuvad filmis üles tuntud näitlejad nagu Jaan Rekkor, vennad Märt ja Priit Pius, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus. Näitlejadebüüdi teeb laulja Liis Lemsalu, kellel on üks kandvamaid rolle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles