Pärnu saab uute teede ehitamiseks Euroopa Liidu toetust

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) otsustas toetada ligemale 700 000 euroga Pärnus uue tänavalõigu ja muulile ligupääsu ehitamise projekte.

EAS toetab projekte "Ettevõtluskeskkonna taristu parendamine – Kase tänava ühendamine Ehitajate teega" ja "Pärnu rannaalale ligipääsetavuse parendamine ning ettevõtluse infrastruktuuri arendamine".

Nimetatutest esimese eesmärk on ehitada Pärnu Kase tänava ja Ehitajate tee ühendustee.

Niidu tööstuspark on linnas arenev tööstus- ja kaubanduspiirkond Via Baltica ääres. Tööstusala terviklikuks toimimiseks luuakse ühendus Kase tänava ja Ehitajate tee vahel.

Idee on kohalikus omavalitsuses välja ehitada 480 meetrit sõiduteed koos valgustusega, et toetada ettevõtluse arengut Pärnus.

Seoses sellega paraneb ettevõtluspiirkonnale ligipääs ja luuakse parem tegevuskeskkond laienemist vajavatele ettevõtetele. Kogu tööstuspark hõlmab ligikaudu 40 hektarit.

Ettevõtmise kogumaksumus on 470 479 eurot, sellest Euroopa Liidu toetus moodustab 399 907 ja omafinantseering 70 572 eurot.

Projektiga "Pärnu rannaalale ligipääsetavuse parendamine ja ettevõtluse infrastruktuuri arendamine" on plaanis hajutada rannaala suuremale alale ja luua ajakohane ligipääs Pärnu muulile. Rannaparki muuli äärest supelrannaga ühendav 463 meetri pikkune tee tuleks peamiselt puidust.

Projekti kogumaksumus on 351 306 eurot, sellest ELi toetus on 298 610 ja omafinantseering 52 696 eurot.

Ettevõtmisi toetatakse Euroopa regionaalarengu fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles