Pärnut külastav riigihalduse minister räägib töökohtade väljaviimisest Tallinnast

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Aab.
Jaak Aab. Foto: Arvo Meeks

Täna Pärnus visiidil riigihalduse minister Jaak Aab osaleb kaubandus-tööstuskoja ärihommikusöögil, kus teeb ettekande oma haldusala puudutavatest teemadest, külastab ettevõtteid ja kohtub rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna Pärnu talituse töötajatega.

„Haldusreformi protsessi jooksul külastasin tihti omavalitsusi ja kohtusin nende juhtidega. Otsustasin maakondade külastust jätkata ja sel korral pööran rohkem tähelepanu regioonides tegutsevatele ettevõtjatele,“ ütles Aab. „Soovin ära kuulata kohalike ettevõtjate mured ja ettepanekud, kuidas saaks riigihalduse minister regionaalset ettevõtlust toetada. Head mõtted tuleb ära kuulata ja ellu viia, et Eesti piirkonnad areneksid ja üha rohkem inimesi saaks oma kodukohas soovitud töö.“

Kohtumisel kaubandus-tööstuskojaga annab minister ülevaate regionaalhalduse olukorrast. Teemadeks haldusreformi ja maavalitsuste reformi järgne Eesti, riigireform, riigimajade projekt, regionaalhalduse osakonna ülesanded ja riigipalgaliste töökohtade väljaviimine pealinnast.

Ministri sõnutsi on oluline, et inimesed ei hakkaks juba keskkoolis mõtlema Tallinnas töötamisele, vaid neil oleks kindlus, et kodukohaski leiab hea töökoha. „Kindlasti ei soovi me konkureerida piirkondlike ettevõtetega niigi vähese tööjõu pärast, vaid luua mõttemaailm, et võimalused on ka kodupiirkonnas. Loodetavasti julgustab see ettevõtjaid eri piirkondadesse investeerima,“ lisas Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles