Läti tislerid praktiseerivad Pärnus

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskus jagab sisseastujaile lisapunkte.
Pärnumaa kutsehariduskeskus jagab sisseastujaile lisapunkte. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) sooritab Erasmus+ õpirände raames praktikat neli Läti Cesise tehnoloogia- ja disainikooli tisleri eriala kolmanda kursuse õpilast.

"Daniels Viksne, Miks Palejs, Renārs Dedumietis ja Daumants Leimanis on meie koolis kaks nädalat, õpiränne  kestab 7.–22. veebruarini," ütles PKHK avalike suhete juht Anneli Rabbi.

Peamiselt on lätlased praktikal OÜ Mööbliprofis, mis on 1999. aastal asutatud ettevõte, kus valmistatakse eksklusiivset mööblit ja sisustuselemente tellimustöödena.

"Läti õpilased tutvusid meie kooli ja töökodadega, giid oli PKHK õppe- ja karjäärinõustaja Kersti Oksaar. Linnaekskursioonil olid teejuhtid meie kooli tisleriõpilased Reiko Soom ja Kaur Eermaa. Koos kutseõpetaja Urmas Ailti ja T-15 õppegrupiga käidi ekskursioonil ka Võrumaa kutsehariduskeskuses ning puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuses Center," rääkis Rabbi.

PKHK on Cesise kooliga koostööd teinud mitu aastat, igal aastal käivad Pärnumaa tisleri eriala õpilased seal ja Läti õpilased siin praktikal. PKHK tisleriõpilased lähevad peagi neljaks ja pooleks nädalaks praktikale Cesisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles