Restoranide nädal algab 13 peakoka salastatud õhtusöögiga

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peakokad.
Pärnu peakokad. Foto: Silver Gutmann

Homme algava restoranide nädala avab salastatud kohas pakutav pidulik peakokkade õhtusöök, kus road valmistavad 13 Pärnu peakokka.

Neljanda Pärnu restoranide nädala avaõhtusöögi valmistavad 13 peakokka, kes on ainest saanud kohalikest maitsetest, serveerides muu hulgas näiteks rebitud kaera.

Söömaaja peakokk on Mart Kukk, kelle sõnutsi soovivad Pärnu peakokad näidata, et traditsioonidega kohalikku toitu sobib serveerida ka pidulikul puhul ja moodsas võtmes. “Pärnu on mereäärne linn ja seepärast on meil kohustus hoida kohalikku kala au sees. Samuti oleme menüüs kasutanud nii Pärnumaal kasvatatud köögivilju kui muid saadusi,” täpsustas Kukk.

Õhtusöögi kohta teavad praegu vaid korraldajad ja külalised viiakse salapärasesse paika bussidega.

Pärnu restoranide nädala korraldaja Kadi Elmeste sõnutsi jagub veel kohti nii lõuna- kui õhtusöökidele. “Huvi aprillikuise Pärnu vastu on suur ja teemanädal on ühtviisi populaarne nii pärnakate kui linnakülaliste hulgas. Soovitame enne tulekut koht kindlasti broneerida, et kokad teaksid külaliste tulekuks ettevalmistusi teha,” rääkis Elmeste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles