Sisejuurdlus leidis Pärnu pussitaja juhtumis politseiametnike töös puudusi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Rüütli 55 asuv kauplus Glamour, kus pussitamine toimus.
Pärnus Rüütli 55 asuv kauplus Glamour, kus pussitamine toimus. Foto: Urmas Luik

Tänavu märtsis Pärnus kaupluses Glamour oma endise abikaasa surnuks pussitanud Pavel oli juba neli kuud enne mõrva kohtu määrusega suunatud psühhiaatrilisele ravile, kuid politseiametnikel selle aja jooksul meest tabada ei õnnestunud. Nüüdseks on politsei sisekontroll tuvastanud kolme ametniku puuduliku tööd.

„Antud juhtumi osas tuvastas politsei sisekontrolli menetluse tulemusena kolmel ametnikul puudused töökohustuste täitmisel. Ühel ametnikul alandati määratud ajaks teenistusaste ja kahe ametniku puhul rakendati noomitust,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais.

Pärnu maakohtu määrus Paveli (varasema nimega Andrei) psühhiaatrilisele sundravile saatmise kohta jõustus juba eelmise aasta novembri lõpus. Ent politseil ei õnnestunud nelja kuu jooksul agressiivset ja varemgi oma ohtlikkust ühiskonnale üsna veenvalt demonstreerinud meest kätte saada ega isoleerida.

25. märtsi keskpäeva paiku pussitas Pavel Pärnus Rüütli tänava rõivakaupluses müüjana töötanud eksabikaasat, kes suri . Mees tabati sündmuskohal ja toimetati jaoskonda.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlus. Kahtlusalune ise viibib raviasutuses, kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles