Maaliinidel tuleb aegade suurim sõiduplaani muutus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu bussijaam. Foto on illustreeriv
Pärnu bussijaam. Foto on illustreeriv Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Varbla ja Tõstamaa suunal sõitjatel tasub homsest, 25. maist jälgida uusi sõiduplaane, sest neljal maaliinil – 63-3, 64, 66 ja 67 – muutuvad nii busside ­väljumise kui saabumise kellaajad. Ühtlasi lisandub liin number 68.

Nii läheb ühistranspordi kasutamine sujuvamaks nii mõnegi Pärnu linna ja Lääneranna valla küla elanikel.

“See on üks suurimaid liinimuudatuste kombinatsioone, mis homsest kehtima hakkab,” märkis Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) vanemlogistik Avo Rahu.

Rahu sõnade kohaselt ­algas graafiku muutmine Soomra kandi inimeste soovist saada Pärnu õhtulgi, sest seni pääseb sealt linna vaid kell 12.15 väljuva bussiga.

Järgmisena laheneb nüüd Varbla rahva mure, kellel nende enda vajadusi arvestades oli pärast Pärnu–Tõstamaa–Varbla kiriku bussiliini pikendamist Virtsu ja Lihulani läinud bussi Pärnusse tagasi tuleku aeg üle tunni hilisemaks. Seetõttu ei saanud varblalased enam lõuna ajal maakonnakeskusest tagasi, vaid pidid ootama õhtust bussi.

PÜTKi lahendusena pannakse käiku uus liin, number 68 marsruudil Pärnu–Tõstamaa–Varbla.

“Varbla rahvale pikenda­sime Pärnu–Tõstamaa–Kastna liini väljumisega Pärnust 16.35 Varblani ja sealt tagasi 19.40 nii, et ka tagasisõidumarsruut ja -ajad jäävad Kastnast alates samaks,” täpsustas Rahu. “Aga selleks, et Soomra kandist saaksid inimesed õhtuti linna, olime sunnitud muutma mitut liini.”

Õhtune liin Pärnu–Kavaru number 63-3 väljumisega Pärnust kell 17.10 pikeneb Tõstamaani ja sõidab sealt liininumbriga 64 tagasi linna kell 19.30 juba Soomra kaudu.

“Et Kavaru ja Liu kandi rahvas ei jääks hoopis ilma ­Kavarust 18.30 linna naasvast bussist, asendasime selle Tõstamaalt 17.00 väljuva ja läbi Munalaiu sadama Pärnusse ­tuleva bussiga,” selgitas Rahu järgmist kombinatsiooni. “See buss on nüüd küll Kavarus 50 minutit varem ehk 17.41, kuid kuna sealt mere äärest tuleb õhtul veel ka hilisem buss, rääkisime uuenduse Pärnu osavaldade juhtidega läbi ja otsustasime sedasi, arvestades kohalike inimeste vajadustega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles